söndag 26 september 2010

Kattungar!


Min katt Rebell fick ungar den 21 Augusti, sex stycken sammanlagt var av bara tre överlevde. Har hört att det är vanligt vid första kullen.

En av ungarna låg utanför "boet" när vi kom hem. Hon var kall och kämpa omkring på golvet men Rebell tog hand om henne direkt när vi la henne i boet, en riktig krigare som vi döpte till Sparta. En liten stackare som var mycket mindre än sina två systrar döpte vi till Tård, Re-tård som inte hitta Rebells mjölk utan hjälp. Sist föddes Dilba en sköldpaddsfärgad nyfiken liten tös som var först att söka sig ut ur boet efter 4 veckor, hon ser precis ut som sin mamma fast med Bamses (pappa katt) gråa färg där Rebell annars är svart. Efter 5 veckor dog lille Tård efter att han slutat dricka mjölk från Rebell och fått leva på köpt kattmjölk. Han var hälften så stor som sina systrar och såg ut som Gullom, Han var antagligen forstoppad och hade näringsbrist.



Kvar är nu Sparta och Dilba som blir större och fluffigare för varje dag. Självklart vill jag behålla dem bägge två men antar att de blir för många i en etta. Jag kommer att börja leta efter ett nytt hem till Sparta snart, Hon får flytta hemifrån tidigast vecka 45 i November.




Om Du är intresserad av att få en skön kattkompis så hör av dig på telefon eller skicka ett mail om du vet någon som kanske vill ha en katt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar